Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

GasztroBigyó: Zacskós melegszendvics pirítóssütőben? Kipróbáltuk a sütőzacskót!

Multifunkcióssá varázsolja a mezei pirítóssütőt, így eggyel kevesebb masinát kell kerülgetni a konyhában! Állítólag. (X)

Mindenki - köztük én is, szeretem az olyan praktikákat, amivel a konyhában felhalmozott eszközök száma csökkenthető, és ezzel egyenesen arányosan extra hely szabadítható fel az amúgy is telezsúfolt szekrényekben. Most egy ilyen okosságot próbáltam ki, aminek nagyon szurkoltam, hogy működjön.

Zacskós melegszendvics

A történet igen egyszerű: adott egy zacskó, amibe szépen bele kell pakolni az elkészített toastokat, amit aztán így, megtöltve kell belehelyezni a PIRÍTÓSSÜTŐBE, ahol három perc alatt összesül a melegszendó. És ha ez valóban így van, akkor teljesen felesleges beruházni egy külön toastsütőre, amit jó esetben havi kétszer vesz elő az ember, amúgy meg csak kerülgetni kell.

A csomagolást kibontva ért az első meglepetés, mert én azt gondoltam, ez egy méretre vágott, majd összeragasztott sütőpapír lesz, de nem. Mondjuk végiggondolva, ha a forró sütőszálhoz egy kicsit is hozzáér a papír, akkor lehet, hogy felgyullad, úgyhogy ezt ne is próbáljátok ki otthon. Én is inkább elvetettem. Helyette nagyon vékony szilikon anyagból rakták össze, ami azért is csodálatos, mert - a csomagolás szerint legalábbis - ötvenszer lehet újrahasználni.

Azt viszont már kevésbé értem, miért három darabot raknak egy csomagba... Nem gondolom, hogy túl gyakori lenne a háromszeletes pirítóssütő, szóval igazán hozzápasszinthattak volna még egyet, és akkor sorozatgyártásban lehetne alkalmazni: amíg az egyik adag sül, az ember előkészíti a másikat.

Figyelmesebben elolvasva a csomagolást, a termékelőnyök között szerepel az is, hogy tisztán tartja a sütőt, azaz nem keletkeznek lepotyogó, aztán jól odaégő morzsák meg feketére égett, kifolyt sajtdarabok. Továbbá az ételallergiásokat is megcélozzák, hiszen a zacsinak köszönhetően nem érintkezik közvetlenül a sütővel, ami a hiper-gluténallergiásoknak tényleg szempont lehet. Bár megjegyezném, hogy akkor tisztességesen el is kell suvickolni használat előtt. Mert hogy igen, elmosható, sőt! Mosogatógépbe is tehető a cucc.

De akkor nézzük meg bevetésen:


Az eredmény

Én ugyan feleslegesnek hittem, de bebizonyította, hogy valójában nem a sütőzacskó, hanem a külön toastsütő a felesleges. Az is tetszik, hogy a sütőkkel ellentétben ez nem passzírozza össze a szendvicset, így sokkal esztétikusabb marad a végeredmény. A közepe is szépen átmelegszik, átsül, és csodásan megolvad a sajt. Nem is fülled be a zacsiba, azaz nem lesz szottyos a kenyér a kipárolgó víztől, ellenben jó ropogós marad. Szóval ha ilyennel találkoztok, nyugodtan vegyétek le a polcról vagy rendeljétek meg online, mert beteljesíti a hozzá fűzött reményeket!

NYERJ FÉLMILLIÓT!

Rendeld házhoz belföldi vagy nemzetközi csomagodat a Magyar Posta Logisztika (MPL) futárjaival szeptember 4. és október 4. között! Az ajtónál fizess Mastercard vagy Maestro bankkártyáddal, akár egy érintéssel, töltsd fel a bizonylaton szereplő kódot a Posta weboldalára, és kerülj be a nyereménysorsolásba. Ne feledd, több rendeléssel megnöveled az esélyed arra, hogy tiéd legyen a félmillió forint.

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!