Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gasztrobigyó-teszt: Sushezi, amivel többé nem atomfizika a szusikészítés - VIDEÓVAL

Állítólag baromi nehéz jó szusit csinálni, a Sushezi viszont azt ígéri, hogy segít mesterré válni. Kipróbáltuk ezt is!

Soha nem készítettem még szusit, nem véletlenül. Az igazi mesterek évekig, évtizedekig tanulják a tökéletes tekercsek technikáját. Akkor mégis mire mennék én néhány átolvasott recepttel? Aztán megláttam ezt a szusikészítőt és annyira hülyén nézett ki, hogy mondom ezt ki kell próbálnunk!

Shushezi

Fröccsöntött műanyag ez is, nyilván. Abban segít nekünk, hogy szép, tömör, hengeralakú tölteléket formázzunk a szusihoz, amit aztán egyszerűen csak ki kell nyomni a tartályból. Azaz el kell hozzá készíteni a rizst és jól kihűteni. A szusirizst megfőztem, majd amikor elkészült hozzáadtam egy kevés ecetet és némi cukrot, jól elkevertem és hagytam kihűlni. Ekkor lehet bevetni a Sushezi-t. A tartály két oldalát meg kell pakolni rizzsel, majd a kinyomókájával mélyedést csinálni a közepére. Tanulva a húsgolyós sztoriból, nem pakoltam meg nagyon, hogy legyen hely a tölteléknek. Én ebbe krémsajtot, uborkát és lazacot tettem. Ezután bele kell tenni a kinyomókáját, becsukni a tartályt, rápattintani a tetejét és tekerni. Nagyon sokat tekerni! Mert az történik, hogy elkezdi tömöríteni az egészet, jó szorosra felgöngyöli. Amikor már azt érezzük, hogy nem engedi tovább tekergészni, akkor le kell kapni a kupakot és a nori-lapra kitolni. Na ebben van valami undi. Olyan, mintha egy döglött hal "kiplottyanna" vagy én nem is tudom. Aztán már csak rá kell tekerni az algalapot, felszeletelni és enni.

Ez az elmélet, de mit tud a gyakorlatban?

Az eredmény

Kapaszkodjatok, mert ez itt TÖKÉLETES! Komolyan! Szuper tömör és formás szusikat okád ki magából, ami nem esik szét, könnyű vele dolgozni. A korábbi cuccokra nem, erre viszont igaz, hogy tényleg gyorsítja a folyamatot, mert egy tekeréssel úgy 6-8 szusit tudunk összehozni, attól függően milyen vastagra szeretnénk. Ha negatívumot kell említeni, akkor talán csak azt tudom felhozni ellene, hogy elég vastagok a tekercsek. Én jobban csípem a maki vastagságot, de ez tényleg már csak kötekedés. Ja és életem első szusija ízben is tökre rendben volt. Nem azt mondom, hogy nem ettem már jobbat, de egészen korrektre sikeredett. Úgyhogy egy újabb legendáról bizonyosodott be, hogy gyerekek ez azért nem atomfizika! Ugorjatok neki bátran ti is, menni fog!

A GasztroBigyó korábbi epizódja

Töltött húsgolyózó

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szethy87
Szethy87 Thu, 2017-08-31 09:36

Szia :D Én nagyon sok sushit készítek, a formázásban a legnehezebb megtalálni az egyensúlyt a rizs és a benne lévő dolgok közt. Egyébként egy igazán jó maki ennél kisebb, normális falatnyi azaz vékonyabb a tekercs és 6-8 részre van vágva. Azért jó, ha kisebb, mert ha az embernek nagyon tele van a szája van olyan rész, amit nem lehet igazán jól megízlelni, mert a tumultustól távol kerül a nyelvtől és így csak a sushi egyik részét élvezed, nem az egész koncepciót. A szeletelés legegyszerűbb módja, ha először elfelezed, utána harmadolod, vagy negyedeled, méghozzá azért, mert így tálaláskor néz ki jól, a két sor nagyjából egymás tükörképe