Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

GasztroBigyó: hotdog-spirálozó - hogy micsoda???

Miért akarnál szétspirálozni egy hot dogba szánt virslit? És kell-e egyáltalán ehhez bármiféle műanyag szerkezet? Dávid letesztelte, úgyhogy el is mondja, mi a helyzet. (X)

Ebben a tesztben nem is az az első számú kérdés, hogy vajon a szerkezet beválik-e, hanem az, hogy egyáltalán mire való...mert azt talán összerakja az ember, hogy a virsliből egy spirált csinál, de hogy ez nekünk miért jó, na az már nem annyira evidens.

Curl-A-Dog

Elmondom, mi értelme van spirállá faragni egy hot dogba szánt virslit! Először is, így könnyebben átsül mindenhol a “hús”. Másodszor, mivel a spirálozás hatására megnövekedett a felület, így sokkal több része tud ropogósra sülni. Harmadszor pedig, a kis mélyedésekbe szépen belefolyik a szósz, és a különböző feltétek is jól elvegyülnek benne, így aztán minden falatba jut kellő adag mindenből. Így már nem is olyan hülyeség, nem?

A dobozt kibontva ismét egy csodálatos fröccsöntött műanyag kütyü kerül elő. Pontosabban nem is egy, hanem kettő: egy kisebb méretű virslire és egy nagyobbra kalibrált változat. Ezen túl csomagoltak hozzá kettő darab fém nyársat is. A működési elv végtelenül egyszerű: a virslit (vagy kolbászt) belehelyezzük a kinyitott formába, összezárjuk - ezzel be is vágja nekünk a spirálokat - , átszúrjuk a nyárssal, kinyitjuk, kivesszük, lehúzzuk a nyársról, aztán már süthetjük is.

Talán könnyebb megérteni, ha meg is mutatom:

Az eredmény

Ropogósabbra sül? Igen! Jól eloszlanak rajta a feltétek? Igen? Szükség van rá? Nem! Az a helyzet, hogy elég csúnya spirált csinál a virslikből. Nem is spirál ez, inkább csak bemetszi a két oldalát. Kipróbáltam egy manuális módszert, azt, amit meg is mutattam a videóban, és sokkal szebb virsliket gyártottam úgy, mint ezzel a műanyag cuccal. Ehhez meg nem kellett semmi más, csak egy éles kés meg két nyárs. Szóval, ha hotdog-spirálozásra adjátok a fejeteket (ami egyébként nem hülyeség), akkor ne essetek kétségbe, ha nincs otthon ‘Curl-A-Dog’-otok, mert semmire sem jó. Ez most csúnyán megbukott.

NYERJ FÉLMILLIÓT!

Rendeld házhoz belföldi vagy nemzetközi csomagodat a Magyar Posta Logisztika (MPL) futárjaival szeptember 4. és október 4. között! Az ajtónál fizess Mastercard vagy Maestro bankkártyáddal, akár egy érintéssel, töltsd fel a bizonylaton szereplő kódot a Posta weboldalára, és kerülj be a nyereménysorsolásba. Ne feledd, több rendeléssel megnöveled az esélyed arra, hogy tiéd legyen a félmillió forint.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!