Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gasztrobigyó: Ez lenne a háziasszonyok karácsonyi álma? Leteszteltük a töltöttkáposzta-készítőt!

Nem tudsz olyan szépen káposztát tölteni, mint a nagyi? Mindig órási adagban készíted, és szeretnél időt spórolni? Állítólag ezt mind megoldja. Leteszteltük! (x)

“Egyforma, gusztusos töltött káposzták, ráadásul gyerekjáték az egész, és pillanatok alatt megvan!” - túl szép, hogy igaz legyen, nem? Pedig megértem, ha felcsillant a szemed, mert a töltött káposzta egy olyan kaja, amit soha nem kis mennyiségben gyárt az ember, és a legmunkásabb része a levelek megtöltése és felgöngyölése. Megrendeltem, kipróbáltam, mondom, mire számíthatsz!

Dolmer

A névből kikövetkeztethető, hogy alapesetben dolmát lehet vele készíteni, azaz töltött szőlőleveleket, ugyanakkor a magyar oldalakon mégis töltöttkáposzta-készítőként találjuk meg. Érthető, mert a metódus ugyanaz, és mégiscsak több háztartásban kerül az asztalra töltött kápi, mint szőlőlevél… Igen ám, csak egy bökkenő van: a szőlőlevél sokkal vékonyabb, könnyebb, mint a káposzta, úgyhogy az első számú kérdésem az volt, hogyan bánik el vele. Az oktatóvideón csak úgy suhan a gép, szinte könnybe lábad az ember szeme a gyönyörtől, milyen tökéletes, csinos töltelékeket gurít ki másodpercek alatt. Nézzük, hogy muzsikált a töltött káposztával:

Az eredmény

Totális kudarc!!! És nem arra gondolok, hogy nagyjából a harmadik próbálkozásnál szétesett, hanem arra, hogy képtelen a feladatát elvégezni. Kezdjük ott, hogy miniatűr töltelékeket csinál. Ezzel két bökkenő van. Az egyik, hogy a káposztalevelek sokkal, de sokkal nagyobbak, mint ami egy ekkora méretű töltelék elkészítéséhez kellene. Szóval vagy beszerzünk egy miniatűr káposztafejet, vagy méretre farigcsáljuk. A másik probléma a mérettel az, hogy amennyi időt spórolunk a géppel, azt közben el is veszítjük, mert sokkal többet kell így megcsinálni, mint normális méretben, a hagyományos módszerrel. Persze ez mind feltételes mód, mert egyetlen tölteléket sem sikerült kipréselnem a gépből. Egyet sem. Szóval, ha már azt hitted, megtaláltad a tökéletes karácsonyi ajándékot anyukádnak, akkor sajnálom, de jobb, ha tovább keresel.

NYERJ FÉLMILLIÓT!

Rendeld házhoz belföldi vagy nemzetközi csomagodat a Magyar Posta Logisztika (MPL) futárjaival szeptember 4. és október 4. között! Az ajtónál fizess Mastercard vagy Maestro bankkártyáddal, akár egy érintéssel, töltsd fel a bizonylaton szereplő kódot a Posta weboldalára, és kerülj be a nyereménysorsolásba. Ne feledd, több rendeléssel megnöveled az esélyed arra, hogy tiéd legyen a félmillió forint.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!