A friss tejfehérje-allergiás nő magának főz: 1 étel, két recept, nagy öröm, csirke

Tejfehérje-elvonásom első hetének két hasraütős receptje - egytálétel rizzsel illetve bulgurral, gyümölccsel, csirkével. Szerintem tök jók lettek, tényleg.

Az egyedül élés és főzés talán legszebb vonása, hogy azt eszem, amit csak akarok. Senki se szól bele, ha állva vacsorázom, mint a lovak, este 11-kor, vagy ha megcsinálom magamnak a menzás meggymártást hússal, és akkor se néz rám bután egy lélek se, ha heti szinten finomfőzelékre kívánok rá. Imádom, na.

via GIPHY

Most viszont csirkében gondolkodtam, és mellé valami gabonában. Plusz még valamiben, ami feldobja, és nem fűszerezés. Mert a natúr csirkemell+rizs+párolt brokkoli triótól kezd már tikkelni a jobb szemem.

Az van ugyanis, hogy immár második hete tejfehérje-megvonásom vagyok, aminek értelmében még csak laktózmentes termékeket sem fogyaszthatok. Húzós, gondolkodni kell, előre. És főzni. Minél többet, magamra.

via GIPHY

I. Római köményes csirkeegytál + rizs + ananász

Átsütöm a csirkemellcsíkokat (pl. kókuszolajon) - római köménnyel, hogy ne ragadjunk le a só és bors kombójánál. Fokhagyma is mehet rá, nyilván. Mindezt jázminrizzsel tálalom. Az egészet pedig megdobtam ananászdarabkákkal - igen, tudom, a hawaii pizza és általában az ananász ötlete hússal a háborús bűnökkel esik egy fiókba, nem érdekel. Nem konzerv volt, hanem igazi ananász, és egyszerűen imádom az édes-friss-savanykás roppanósságát egy főételben. Zöldhagymával is megszórtam. Kicsit száraz lett, bevallom.

Az ananászos

II. Ázsiai(as) narancsos csirkeegytál + bulgur + gránátalma

A másik recept meg kb. ugyanez, 90 fokban elfordítva - csirkemellcsíkok kókuszolajon, szezámolajban, szójaszószban, kis rizsecettel, kevés narancslében megpárolva-sütve hagymával, jó fokhagymásan, ezt rá a kis bulguromra, megszórva NAGYON sok gránátalmamaggal és friss zöldhagymával. Nem igazán lehetett vele vitatkozni. Újra megcsinálós.

Te is utálod pucolni? Próbáld így:

Így kell gránátalmát pucolni - az eddigi leghatékonyabb "mit hogyan" videó a témában

A gránátalmás

Elkészítési idejük max. 20 perc. No tejtermék, nincs sok kalória, bárki meg tudja csinálni, és legalább gyümölcsöt is ettél!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?