Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezekhez a Rubik kockákhoz nem szuper okosnak kell lenned, hanem nagyon éhesnek

Egy francia cukrász,  Cédric Grolet , úgy döntött, Rubik-kocka alakú tortákat fog készíteni, és az a helyzet, a végeredmény elég jól sikerült.

Rubik Ernő háromdimeziós logikai játéka, a Rubik-kocka 1977-ben kezdte meghódítani a vásárlókat, és annyira sikeres volt, hogy Magyarországon egymillió darabot adtak el belőle. Ekkoriban kezdték külföldön is forgalmazni ezt a terméket. A nemzetközi siker sem  maradt el, a kocka leggyorsabb megfejtői már 1982-ben világbajnokságon csaptak össze.

Nem csoda, ha ez az ikonikussá vált játék megihlette Cédric Grolet francia cukrászt, aki korábban valódi gyümölcsökre félelmetesen hasonlító sütikkel hívta fel magára a figyelmet. 

A Rubik-kocka torták 27 különálló sütemény gondos egymás mellé rendezésével alakulnak ki, és az ízük sem mindennapi. A cukrász bátran párosítja a sárgabarackot a rozmaringgal, a meggyet a tárkonnyal. A sütemények színei jóval kifinomultabbak az eredeti kocka alapszíneinél, van, hogy Grolet ehető aranyat is használ a felületek kialakításához - írja a My Modern Met

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezek az ízHUSZÁR szerkesztőségének kedvenc magyar ételcsomagolásai

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!