Erzsébet királynő csirkesalátája, a koronázási csirke

Nem nehéz a cím után kitalálni, hogy hogyan született ez az étel: II. Erzsébet brit királynő koronázási ünnepsége után szolgálták fel először, 1953-ban.

Azóta elképesztő karriert futott be ez a currys-majonézes csirkesaláta, mert mára gyakorlatilag képtelenség olyan szupermarketet találni Londonban, ahol ne lenne fent a polcon. Nálunk kevésbé ismerik, de aggodalomra semmi ok, elég egyszerű összedobni:

Az alapreceptbe a majonézen, curryn és a csirkén túl mangó chutneyt szokás pakolni. Így tudtam én is, de most hogy utánanézem mi lehet TÉNYLEG az eredeti hozzávalólista, ott sárgabarackpüré szerepel. Szóval jól döntötem, amikor baracklekvárt tettem bele, mert ez azért mégiscsak könnyebben beszerezhető.
Lehet hozzá külön csikrehúst főzni húslevesben, de sültcsirkéből is elég finom, főleg ha egy éjszakát hagyjátok állni, hogy jól összérjenek az ízek és magába szívja a nedvességet a csirke, és jó szaftos legyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek