Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ellentmondásos szépség: itt a rózsaszín, génmódosított ananász

Valósággá vált a rózsaszín ananász. Sajnos nem egy jótündér varázsolta el a jól ismert sárga gyümölcsöt, hanem géntechnikai laborok szülötte az édes, szépséges rozéananász.

Gyönyörű, de furcsa teremtmény született egy laboratóriumban. 12 éve dolgoznak azon a szakemberek, hogy kifejlesszék a rózsaszín ananászt, és 2017-ben már olyan mezőgazdasági óriásvállalatok, mint a Del Monte és a Dole  árulják is ezt a terméket - írja a Delish.

Az amerikai élelmiszerbiztonságért felelős hivatal, az FDA (Food and Drug Administration) engedélyezte a rózsaszín ananász forgalmazását. Indoklásuk szerint ez az ananász csupán kevesebbet tartalmaz egy, a hagyományos ananászban amúgy is megtalálható enzimből. Ez a változás azt eredményezi, hogy a rózsaszín színért felelős likopinból több található az új gyümölcsben, míg a klasszikus verzióban a sárga béta-karotin volt túlsúlyban. A likopin színezi pirosra a görögdinnyét és a paradicsomot, így fogyasztása veszélytelen. 

Ha elterjed ez a gyümölcs, lehet, hogy rózsaszín pina coladát fogunk szürcsölgetni, de habos sütik tetejére szórva is izgalmas lesz . Miután a vattacukor ízű szőlő valósággá vált, már nincs min csodálkoznunk.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magzinon? 

Csípős Cheetos, vodka és paradicsomlé egy pohárban - itt az újgenerációs Bloody Mary

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!