Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elképesztően menő minikollekciót dob piacra az IKEA

Újabb különleges kollekciót dob piacra az IKEA. A MARKERAD néven futó termékek egyik különlegessége, hogy abszolút hétköznapi dolgokat mutat be teljesen újragondolva. 

Az IKEA és Virgil Abloh közös kollekciója, a MARKERAD november másodikától lesz elérhető az IKEA áruházakban. Az új darabok főleg azoknak a fiatal felnőtteknek lettek tervezve, akik első otthonukat szeretnének különleges és egyedi külsővel felruházni. A kollekciót az elmúlt évtized egyik legkeresettebb tervezője, a Louis Vuitton férfi szekciójának művészeti vezetője, Virgil Abloh álmodta meg, aki az életünk mindennapjaiban is fellelhető tárgyakat formálta át és gondolta újra, bútor, falikép illetve lakástextil formájában.

Az új kollekció létrejöttét egy kutatás előzte meg, amelyben Abloh és az IKEA kreatív igazgatója, Henrik Most arra keresték a választ, melyek azok a tárgyak és bútorok, amelyeket egy első saját otthonába költöző fiatal mindenképpen igényel, kötődik hozzá vagy éppen büszke rá. 

Virgil Abloh tulajdonképpen a mindennapi, már-már névtelen használati tárgyakat emeli ki a megszokott környezetből, a letisztultság mellett viszont a klasszikus képzőművészet egyes elemeit, alkotásait is felhasználja. 
 
 
A kollekció kivitelezésekor egészen meglepő elemeket ötvöztek egymással: a székek lábára ajtókitámasztót szereltek, de olyan asztal is van, amelynek összerakását akár saját kezünkkel, bármilyen szerszám nélkül is elvégezhetjük. 
 
 

,,Hiszen teljesen életszerű szituáció, hogy a költöző ember éppen egyedül állítja össze első saját bútorait." 

Virgil limitált kollekciójában minden darabneve idézőjelbe került, ezzel is ironikusabbá és viccesebbé téve a tárgyakat és annak rejtett, vagy éppen kevésbé rejtett mondanivalóját. 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!