Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben a hihetetlen konyhában átvették az uralmat a robotok!

Az MIT négy mérnöke egy olyan gyorskajáldát nyitott Bostonban, amiben robotok helyettesítik a szakácsokat.  

A bostoni Massachusetts Institute of Technology (MIT) a világ egyik legmagasabb presztízsű felsőoktatási intézménye. Négy kutató úgy döntött, hogy nem csupán a zárt akadémiai világban, de az étterembizniszben is kipróbálja magát. 

Bostonban megnyitották a Spyce névre hallgató éttermet, ahol robotok készítik el az ételeket.  Ezek a speciális gépek értelemszerűen nem az emberi szakácsok mozdulatait imitálják, hanem a maguk sajátos módján úgy működnek, hogy a vágyott ízűek és állagúak legyenek az ételek. 

Az alkotókat az inspirálta a robotkonyha megálmodásában, hogy nehezen találtak gyors, jó minőségű és megfizethető ételeket kínáló éttermet a városukban. 

Valóban, a robotséfek óránként 200 adag ételt képesek elkészíteni, és egy tányér kevesebb, mint 2000 forintba kerül. 

"A Spyce a vendéglátás és a technológia kereszteződéséből jött létre" - mondták az ötletgazdák és az étterem alapítói Michael Farid, Kale Rogers, Luke Schlueter és Brady Knight. A csapat az étterem technológiáját egy kollégiumi pincében dolgozta ki 2015-ben. 

A vendégek rendelésüket egy érintőképernyős eszközön tudják leadni, ezután egy automatikus szerkezet összeszedi a kívánt összetevőket, amelyek egy önműködő, forgódobos workban pirulnak meg végül. A tálalás is automatikus.

A wokok úgy vannak elhelyezve, hogy a vendégek követni tudják az étel elkészültét. 

A gépek képesek magukat megtisztítani, így 80%-al kevesebb vízre van szükség egy-egy "mosogatáshoz", mint egy hagyományos étel esetében. 

Az MIT-s stáb az étterem technikai oldaláért fele, míg a menüt a Michelin-csillagos séf Daniel Boulud és Sam Benson állította össze. Thai, marokkói, közép-amerikai ízeket, és az amerikai dél fogásait is asztalra varázsolják a robotszakácsok. 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Menyasszonydilemma: mit egyen a násznép?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!