Dalnoki Bence képviseli hazánkat az ifjúsági szakács-világbajnokságon

Gratulálunk a győztesnek, Dalnoki Bencének, a Stand étterem séfjének, amiért ő képviselheti hazánkat a szeptemberi, ifjúsági szakácsvilágbajnokságon.

Dalnoki Bence, a Stand étterem fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 elnevezésű, Kanadában, Calgary városában megrendezésre kerülő ifjúsági szakácsvilágbajnokságon.A magyar Chaine Egyesület 24. alkalommal, 2019. április 10-én rendezte meg 8 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztroakadémián. A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, a Borkonyha Étterem, a Corinthia Hotel Budapest, a Gerbeaud-Onyx Étterem, a Kárpátia Étterem, a Kistücsök Étterem, a Stand Étterem, valamint a Thermal Hotel Visegrád ifjú, 27 év alatti szakácsa.

A kóstoló zsűri

A versenyzőknek az előzetesen kihirdetett mangalicaszűz és szalonna alapanyag felhasználásával, valamint a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár – un. black box - alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük.A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (makréla, cukkini, grapefruit, fehércsokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz.A verseny technikai igazgatója: Győrffy Árpád (Four-Seasons), a technikai igazgató helyettese: Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem).

A konyhai zsűri tagjai:

Ray Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Tiago Sabarigo (Costes Downtown).

A kóstoló zsűri tagjai:

Szulló Szabina (Stand Étterem), Tóth Ágnes (Onyx Étterem), Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Hamvas Zoltán (Stand Étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Pesti István (Platán Étterem), Pohner Ádám (Kistücsök Étterem) Rácz Krisztián (Hotel Azúr).

A versenyzők

A konyhai zsűrizés szempontjai:

főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság, a kóstoló zsűrizés szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség.A nemzeti döntő ünnepélyes eredményhirdetésére 2019. április 13-án, a Continental Hotel Budapestben tartott gálavacsora keretében került sor.

A 3 győztes, középen az első helyezett Dalnoki Bence

Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2019. évi dobogósai:

1. Dalnoki Bence -a Stand Étterem ifjú szakácsa képviseli Magyarországot a 2019. szeptemberében, Kanadában, Calgaryban megrendezésre kerülő világbajnokságon2. Akács István -Onyx Étterem3. Csillag Richárd -Kistücsök Étterem

Spekova Friderika (Borkonyha) a konyhai zsűri különdíját kapta a legszervezettebben végzet konyhai munkájáért.

Ezt láttad már?

7 hazai étterem, ahol idén a medvehagyma a fő- vagy mellékszereplő

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek