Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajnokok reggelije - Ingyen McDonald's-os kaja jár a téli olimpia versenyzőinek

Február 8-án elrajtolt a téli olimpia a dél-koreai Phjongcshangban. De mit esznek a versenyzők?    

Dél-Korea hideg, hóborította hegyei között, alig húsz kilométernyire az észak-koreai határtól a világ legjobb, jeges-havas számokban jeleskedő sportolói gyűltek össze 2018 februárjában, hogy összemérjék az erejüket.

Az elmúlt napok magyar sikert is hoztak.  A phjongcshangi olimpia nyitónapján Liu Shaolin Sándor ötödikként végzett a rövidpályás gyorskorcsolya 1500 méteres döntőjében. 

 

Sujeong Grace Jeong (@grace_jeongjeong) által megosztott bejegyzés,

Akik ilyen komoly teljesítményt tesznek le az asztalra, azoknak nagyon fontos a megfelelő táplálkozás. A svéd sífutók saját szakáccsal érkeztek az olimpiára, de sok versenyző az éjjel-nappal nyitva tartó kantinban étkezik, ahol 18 oldalas étlapról válogathatnak. 

Friss zöldségek, rengetegféle proteinforrás, hagyományos koreai lakoma, pizza- és tésztabár is kapható itt - ezeken felül pedig McDonald's-os kaját is lehet kóstolni. 

 

Sujeong Grace Jeong (@grace_jeongjeong) által megosztott bejegyzés,

Az amerikai gyorsétteremlánc már régóta kínál ingyenkaját az olimpikonoknak. A legutóbbi, Rio de Janeiro-i játékok alkalmával a Meki kénytelen volt 20-ban maximalizálni az egyszerre rendelhető fogások számát, mert hatalmas volt az érdeklődés az atléták körében a junk food iránt.

Talán nehezen érthető, hogy ezek a testüket tudatosan kezelő emberek miért álltak sorban az esőben a riói McDonald's előtt. A titok nyitja abban van, hogy a versenyek végeztével kitombolják magukat a sportolók, és tudatosan szabadjára engedik magukat. Egy jó kis "mekis" kajával ünneplik meg a szigorú diétával és edzéssel töltött időszak végét.

A phjongcshangi olimpia sok versenye Gangneung városában kap helyet, és itt létesített 2 éttermet is az amerikai multi. Ezek közül az egyik egy klasszikus, burger-kóla-krumpli kombót mintáz, és az olimpiai parkban kapott helyet, a másik, kevésbé látványos éttermet a versenyzők szálláshelyéül szolgáló olimpiai faluban építették föl - írja a Business Insider

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nem csak konyhamalac létezik, de konyhahal is - Egy japán faluban együtt élnek a halak és az emberek

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!