Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

9 hely, ahonnan ha bejglit rendelsz, nem fogsz csalódni

Van elég feladat a karácsonyi készülődéssel: az ajándékok beszerzése, favásárlás, főzés. Stresszmentesítsd magad, és hagyd a bejglisütést a profikra, nem fogsz csalódni!

Bár rengeteg bevált recept van nálunk is, de a bejglisütés mégsem a legegyszerűbb műfaj. Jól el kell találni a töltelék arányait, hogy ne legyen se fojtós, se folyós, meg a tészta se száradjon ki, és jó lenne, ha nem is repedne szét. És ez még nem is a menü része, csak a “nassolnivaló”, hiszen ott vár még a töltött káposzta, a halászlé meg a kacsasült is. Persze, aki jó időmenedzsmentben, és mindenre jut energiája, azt isten ments, hogy lebeszéljem a házi sütésről, de én nem ilyen vagyok. Az ajándékokat is rendszerint az utolsó pillanatban szerzem be, a főzéssel pedig még nem volt olyan, hogy ne csúsztam volna meg, úgyhogy nálunk nem karácsonyi ebéd, hanem vacsora van. Az is este kilenc magasságában.

Szóval én támogatom az apró trükközést és a tehermentesítést, és ezt tanácsolom mindenkinek, akinek csak kicsi kételye is van azzal kapcsolatban, hogy menni fog-e minden egyszerre. Már csak azért is, mert szuper helyekről lehet bejgliket rendelni, amiben szinte biztos, hogy nem fogunk csalódni, és legalább egy gonddal és stresszfaktorral kevesebb lesz az idei ünnepen.

Összeszedtem azoknak a helyeknek a listáját, ahonnan érdemes rendelni:

Artizán Budapest

Szépen látszik, hogy az Artizánban nem viccelnek a töltelékkel, bőségesen megpakolják a nagymama-féle bejgliket.

Asztalka

Az Asztalka bejglije egy tisztességes kézműves helyhez méltóan nem tartalmaz semmiféle mesterséges cuccot. A begjlin túl sok más karácsonyi finomságot is beszerezhettek tőlük!

Babka Budapest

Házilag készülnek, és a klasszikus mákos és diós mellett gesztenyés változat is rendelhető mazsolával vagy mazsolátlanul. Még ajándékba, vendégségbe sem utolsó, hiszen csodás csomagolásban vehetik át, akik időben megrendelik. Siessetek, december 15. éjfél a határidő!

Centrál Kávéház

Már a fotó alapján is elég meggyőző, extra íz a klasszikusok mellett a marcipános bejgli.

Desszert.Neked

Kicsit kilóg a sorból a Desszert.Neked, mert ez minden, csak nem klasszikus. Ez a bejgli ugyanis kolbásszal van töltve. Igen, kolbásszal. Szóval, ha valami extrára és finomra vágytok, akkor irány a Desszert.Neked, ahol a bejgli mellett a mákosguba-torta és a Bûche de Noël is erősen ajánlott!

Erdős és fiai Cukrászda

Az Erdős és fiai Cukrászdába nemcsak a bejgli miatt, hanem a csodaszép karácsonyi kirakatért is érdemes elzarándokolni. A klasszikus ízek mellett van pisztáciás (és a fagyijukból kiindulva ez is zseniális lehet), szilvalekváros-diós, rumos-gesztenyés és csokis-marcipános is. Csak aztán győzzetek választani...

Pataki Cukrászda

A Pataki Cukrászda nagyban űzi a bejglirendelést. Konkrétan futárszolgálatot csináltak, amivel a tradicionális recept alapján, természetes (és jófajta!) alapanyagokból készülő finomságokat szállítják.

Péklány kézműves pékség

Balatonfüred, figyelem! Vidéken is lehet ám bejglit rendelni! Irány a Péklány!

Pékműhely

Józsi szerint „mindenkinek van legalább egy vagy több remek bejglireceptje. Nekünk is. Lehet, hogy nem annyira szép, esetleg repedezett, vagy túl sok benne a töltelék, de jó szívvel készítjük, és kiváló alapanyagokból.” Kell ennél több? Nem.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!