Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

70 recept, 250 konyhatechnikai eljárás, több, mint 1800 étel és fázisfotó, 10 fiatal séf

Megjelent a Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája c. enciklopédiája magyar nyelven - ráadásul bemutatkoztak a Bocuse d’Or magyar selejtezőjének résztvevői is!

70 recept, 250 konyhatechnikai eljárás, több, mint 1800 étel és fázisfotó – megjelent magyar nyelven a Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája című enciklopédia a Geopen Kiadó gondozásában. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján tartott ünnepélyes könyvbemutatón mutatkozott be először a nyilvánosságnak az a 10 fiatal séf, akik közül egyvalaki képviselheti majd Magyarországot a Bocuse d’Or Europe torinói döntőjében 2018-ban.

“Azért is jó ez a könyv, mert nem kifejezetten szakácsköny, sokkal inkább egy precíz technológiai gyűjtemény, amely nagyon jól csoportosítja a különféle kategóriákat. 70 olyan recept található benne az alapoktól egészen a csúcséttermi szintig, melyek segítségével a csúcsgasztronómia emblematikus ételeit is megismerhetik az olvasók” – mondta Széll Tamás, a Stand25 bisztró séfje, a Bocuse d’Or Europe jelenlegi címvédője a Geopen Kiadó legújabb gasztronómiai lexikonjának bemutatóján tartott kerekasztal beszélgetésen, melyen Babucs Éva a könyvkiadó vezetője is rész vett.

Ezen a rendezvényen mutatkoztak be először a Bocuse d’Or magyarországi elődöntőjének részvevői, valamint ugyanitt megtörtént a sorosolás is, és kiderült hogy a december 3-án a magyar selejtezőn ki melyik időpontban, és hányas boxban fog versenyezni.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke és Vomberg Frigyes bejelentették a verseny kötelező alapanyagait is: a főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig rizottó rizst, fürjtojást és gombát kell majd használni a versenyzőknek.

Íme a 10 jelölt:

Dualszky-Kovács Péter
Elek Richárd
Garai Ádám
Haraszti Zsolt
Kiss Krisztián
Pohner Ádám
Tóth Pál
Várnai Péter
Veres István
Volenter István 

Az enciklopédiáról bővebben: Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája 2017 – Geopen Kiadó

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A világ legjobb étterme Angliában van? - A TripAdvsor felhasználói szerint igen

fotók: KÁLLAI MÁRTON

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!