Az 5 legaranyosabb hóembersüti, amit valaha láttál - Így készítsd el őket!

A karácsony már közeleg, de még nem érzed az ünnepi hangulatot? Könnyen hangulatba hozhatod magad, ha elkészíted ezeket a süteményeket!

A Jégvarázs című mesefilm egyik legkedvesebb szereplője Olaf, a hóember, aki mindig vidámságot hoz a legborúsabb napokban is. Vedd elő a kreatív énedet, és készíts saját hóembert az ételekből néhány perc alatt!

Mézeskalácstésztából szaggass ki hóemberformát, ha kisült, csurgasd le cukormázzal, ételfestékkel pedig rajzold meg az arcát, és adj rá sálat is!

Ha fejfedő nélküli hóembereket készítesz, fülvédőt is rajzolhatsz nekik. Még aranyosabbak lehetnek a mini hóemberek, ha a tésztába ropit szúrsz, és karokat készítesz nekik.

Ha tortát vagy pitét sütöttél, kenj a tetejére fehér krémet, majd formázd meg a hóember arcát gumicukorból és színes cukordrazsékból.

Süsd ki a linzertésztákat, illeszd össze őket lekvárral, mogyorókrémmel vagy kedvenc házi készítésű krémeddel, majd formázz a tetejükre arcot.

Ha valami extra kedves kis formára vágysz, amit az ünnepi asztalra dekorációként, ajándékként is tehetsz, válaszd a habcsókot. Egy habzsákra van szükséged, és némi ételfestékre, majd a végén piros és zöld szalagokra sál gyanánt.

Ezt olvastad már az ÍzHUSZÁR magazinon?

Így készülnek a karácsonyi sütikiszúró formák - amiről nem tudtad, hogy érdekelhet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!