Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 új hely Budapesten, amit érdemes kipróbálnod

Bár az év eleje nem a legerősebb vendéglátásfronton, mégis akad néhány figyelemre méltó, újonnan nyílt hely, amelyet biztosan érdemes neked is kipróbálnod!
Il Giardino

Megnyitott a Szabadfi Szabolcs felügyelete alatt működő, Panificio il Basilico család legújabb tagja, az Il Giardino (ejtsd: ‘il dzsárdínó’). A hűvösvölgyi étteremhez egy csodás és egyben hangulatos kerthelyiség is tartozik, ide csempésztek most egy csipet Olaszországot. A név garancia a tökéletes pizzákra, de ezen túlmenően egy csinos kis étlapról válogathatunk  előételek, házi tészták, főfogások na meg desszertek szép sorából. És ha ez még nem lenne elég, kenyérátvevőpontként is funkcionálnak: az előző nap leadott kenyérrendelést másnap reggel lehet felmarkolni és hazavinni.

Szirom Food Bar

Ha nincsen résen az ember, igen nehéz Huszár Krisztiánt elcsípni. Az biztos, hogy jelen pillanatban a Szirom Food Bar konyháján éledt újjá a Beszálló egy darabja, legalábbis a híres vietnami gulyás biztosan. Emellett az étlap össz-vissz három fogással dolgozik (a hely méreteiből adódóan amúgy nincs ezen mit csodálkozni). A már említett leves, egy zöldséges karfiolcurry és egy isteni malaccsászár alkotják a mesterhármast. Bátor dolog lenne, ha tényleg csak ők hárman maradnának, tökéletesre fejlesztve, ikonikussá válva. Én nagyon szurkolok, hogy így legyen!

Blitz.Konyha

A Madách téri Konyhába új lélek költözött, hiszen a srácok ügyesen felismerték, hogy eljött az idő egy kis ráncfelvarrásra, és arra, hogy valódi identitást adjanak a helynek. A gasztromarketing iskolapéldája is lehetne, ahogy a változást és az új helyet kommunikálják, de persze mit sem érne ez az egész, ha kajafronton nem lennének rendben. A Blitz név ismerős lehet sokaknak, és nem is tévednek, ha a pizza felé kapiskálnak, hiszen úgy látszik, a szomszédbeli IGEN elköltözésével átvennék a fatüzelésű pizzára éhes közönség megetetését. Mivel itt egy étteremről beszélünk, így az étlap is több ennél: tahi pisztráng, velős csont, tépett marhaoldalas és sütőtökös lencsesaláta – hogy csak néhányat ragadjak ki közülük.

TLV eatery

A névből már lehet következtetni, hogy itt bizony izraeli, közel-keleti ételekkel lesz dolgunk. Jó hír ez, hiszen hiába van egy Mazel Tov-unk, egy Dobrumbánk vagy éppen Leila’s Authentic Lebanese Cuisine-ünk, bőven van még ebben a konyhában kraft, amit ki lehet adni és megkóstoltatni Budapesttel. A Gozsdu Udvar Dob utcai végén frissen nyílt TLV eatery egyik legnagyobb vonzereje és kuriózuma, hogy szinte minden faszénen, füsttel készül a padlizsánsalátától a csirkesaslikig. Hála az égnek az étlap itt sem sokoldalas, hanem konkrétan egy, így könnyen talál rajta mindenki kedvencet. Igazi közösen evős, multikultis, jókedvű hely.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

5 tuti jó (és olcsó) hely, ahol igazi kínai kaját kóstolhatsz Budapesten – bőven túl a belvárosi büféken

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!