r
Nosalty Logó

Tejszínes-almaszószos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tejszínes-almaszószos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Almás réteg

Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Almás réteg

Összesen 3069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Almás réteg

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.9 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 3069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Almás réteg

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát megsütjük 20 cm-es formában. 180 C fokon 20 perc. Amikor megsült, vegyük ki a formából. Kivehető aljú formát használjunk ehhez a tortához, mert az a praktikus, könnyen kivehető lesz. A másik meg az, hogy ebben a formában tesszük vissza az elkészítéséhez valókat.

Almás réteg

  1. A joghurtot a tejföllel, az almaszósszal és a porcukorral keverjük össze és a citrom, és rumaromát is öntsük bele a krémbe. A tejszínt verjük fel, és az instant zselatin fix egyikét és a másik felét, habverővel keverjük váltakozva a tejszínhabbal a joghurtos-almás keverékbe.
  2. Ha ez megvan osszuk háromfelé. A tortaforma aljába a kerek alakú zsírpapírt tegyük vissza, amit a piskóta aljáról leválasztottunk. Tegyük a piskótát vissza ily módon a formába. A krém 1/3 részét kenjük el rajta. Rakjuk ki a babapiskótával, majd erre a 2/3 rész krém jön. Újra a piskótával kirakjuk, majd a maradék 3-ad rész krémmel fedjük be, és kenjük el egyenletesre.
  3. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni. Másnap az almaszószból 4-5 evőkanálhoz, keverjük a másik tasak zselatin fix maradék felét. Porcukrot is 1 evőkanállal keverjünk bele, ha nem elég édes. A lehűtött torta tetejére kenjük a szószt, és piskóta morzsalékkal szórjuk meg, és reszelt csokoládéval. Behűtjük, majd kivesszük, alulról felfelé toljuk az alját a formának, és tálra helyezzük. Szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3546
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-almaszószos torta
Zsuzsamama56 321 recept

Hozzávalók

Piskóta

Almás réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek