r
Nosalty Logó

Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10308.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1969 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    6046 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    444 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5047 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb leveses lábosban keverjük össze az apróbb kockákra vágott burgonyát, a falatnyi fejekre szedett karfiolt, a fehérbabot, hagymát, fokhagymát, zöldséglevet, vajat, bort, kakukkfüvet, fokhagymaport és 1,5 teáskanál sót. Fedjük le, és főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. A receptúra lényege, hogy körülbelül 8 órán keresztül, alacsony hőfokon főzzük össze az alapanyagokat, mert így kapjuk meg a tökéletesebb állagot és ízélményt. Persze a hétköznapok rohanásában beleférhet, ha egy óra alatt összefőzzük az alapot, de ebben az esetben ne számítsunk a maximális ízorgiára. Ha tehetjük, főzzük nagyon lassan!
  2. Ha minden zölsdégünk puhára főtt, vegyük ki és nyugodtan dobjuk ki a kakukkfű ágát, majd levehetjük a tűzhelyről a levest. Adjuk hozzá a citromlevet.
  3. Ahhoz, hogy teljesen sima és krémes levest kapjunk, botmixerrel pürésítsük a hozzávalókat.
  4. Belekeverjük a tejfölt és a metélőhagymát. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még sót.
  5. Fekete borssal, tört hullámos burgonyachipsekkel és reszelt cheddarral megszórva kisebb leveses tálkákban tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7432
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassú főzésű "fehérkrémleves" hullámos burgonyacsipsszel és cheddarral
Hering András 166 recept

Ez a krémes vegetáriánus leves szerény téli alapanyagokra épül, de a tejföl és a metélőhagyma hozzáadásával izgalmakat is csempászhetünk a krémlevesbe. Nem beszélve a ráhalmozott hagymás-tejfölös chipszről, ami pillanatok alatt beleolvad a forró levesbe ropogós levesbetétként funkcionálva. Csak néhány percbe telik, amíg a hozzávalókat bedobjuk egy nagy lábosba vagy slow cookerbe, a recept további része pedig szinte magától történik. A receptúra lényege, hogy körülbelül 8 órán keresztül, alacsony hőfokon főzzük össze az alapanyagokat, mert így kapjuk meg a tökéletesebb állagot és ízélményt. Persze a hétköznapok rohanásában beleférhet, ha egy óra alatt összefőzzük az alapot, de ebben az esetben ne számítsunk a maximális ízorgiára. Ha tehetjük, főzzük nagyon lassan! Befejezéseként botmixerrel pürésítsük selymesen sima állagúra, de egy burgonyanyomóval is izgalmas textúrát kölcsönözhetünk egy darabosabb, sűrűbb leveshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek