r
Nosalty Logó

Csokoládéval töltött ragasztott fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Csokoládéval töltött ragasztott fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 2609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgájákat elkeverjük a tejföllel, amit hamarabb már kivettünk a hűtőből.
  2. 3 dkg élesztőből, kevés langyos tejjel és pici cukorral, liszttel kovászt készítünk. Felfuttatjuk.
  3. 40 dkg lisztet kimérünk, pici sóval, a maradék cukorral, 1,5 dl tejjel, kevés rummal, és a felfutott élesztővel.
  4. Dagasztani kezdjük, majd langyos helyen letakarva megkelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, (5mm vastagságúra) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,(kb. 6-7cm-átmérőjűvel.)
  6. Mindegyik közepére egy-egy cikk csokoládét helyezünk, aztán ráteszünk egy fánkot, amit a széleinél körbe rányomunk, ragasztunk. Rövid ideig hagyjuk kelni, egy ruhával letakarva.
  7. Melegített olajban kisütjük. Porcukrozva tálalhatjuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3313
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 24.

Ajánló

A fánk széleit jól ragasszuk össze, máskülönben a töltelék kifolyik sütéskor!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A meleg olajban történő sütéstől a töltelék megolvad, így az első harapásnál érezhetjük majd a meleg, olvadt csokoládé ízét..... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek