Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
A játék időtartama: 2018. április 9 – május 8.
Bio kisokos
A quinoa
Eredetileg Dél-Amerikából származik, ma is főleg Peruban, Bolíviában és Ecuadorban termesztik. Már az inkáknál is kedvelt és életfontosságú alapélelmiszernek számított, ezért is szokták az inkák aranyának nevezni. Növényrendszertanilag nem a gabonákhoz tartozik – vagyis úgynevezett álgabona –, hanem a parajfélék és céklákhoz. A quinoa különlegessége az ellenállóképességében rejlik: a tápanyagban szegény földben is megterem, sőt a forróságot és a szárazságot is jól tűri. Magas a fehérje- és ásványianyagtartalma, ráadásul gluténmentes.
Natúr magkrémek
Az egészségtudatos táplálkozás és így a mai modern és kreatív konyha elengedhetetlen elemei, sokoldalú felhasználhatóság jellemzi őket. Az ázsiai konyha kedvelt alapanyagai. Kenhetjük kenyérre, kombinálhatjuk lekvárral vagy mézzel. Szószok, öntetek, édességek és turmixok ízesítéséhez használhatjuk. A krémek elkészítési receptje viszonylag egyszerű: vegyünk ökológiai gazdálkodásból származó magokat, pörköljük meg forró levegőn – típustól függően 120-140°C-on- és végezetül őröljük le. Az eredmény: csodás-aromás bio magkrémek széles választéka.
Chiamag
A chia mag történelme régre nyúlik vissza, 5000 ezer éve termesztik Közép-, és Dél- Amerikában. A maja nyelvben a “chia” szó erőt, energiát jelent. Hamar felismerték pozitív tulajdonságait (pl.: magas omega3- ásávnyi anyag, rost és vitamin tartalma miatt), így a maja harcosok, sportolók a mag fogyasztásával növelték erejüket. Még az aranynál is többre becsülték, afféle valutaként is alkalmazták. A chia mag reneszánsza az 1990-es években kezdődött, azóta egyre több dél-amerikai országban kezdték termeszteni és Európába is eljutott híre.