Tippek a tökéletes mézes krémeshez!

Bár a húsvéti menühöz hivatalosan a kalács, tojás, sonka és bárány tartozik, azért még nagyon sok finomság kerül az asztalra. Többek között a kedvenc soklaposunk, a mézes krémes!

A sonka, ízlés szerint elkészített tojás, a friss fonott kalács természetesen ott vannak a húsvéti asztalon. De mivel a húsvét általában össznépi rokonlátogatást is jelent, ilyenkor mindig kell egy tepsi sütemény is. Vagy kettő, vagy három. Mert kell ugye aprósüti, valami kevert és a kihagyhatatlan soklapos. A soklapos sütiknek ugyanis nincs állandó szezonjuk, de nagy ünnepekkor kötelezőek. Lehet zserbó, ami főleg karácsonykor dívik, hatlapos, vagy a húsvéti kedvenc, a mézes krémes. Tény, hogy nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető sütik közé, de pár alapszabályt betartva nincs okunk aggódni – tökéletes sütivel lephetjük meg a vendégeinket!

A mézes krémes receptjét itt találjátok >>

{ GALÉRIA = title:M%C3%A9zes%20kr%C3%A9mes%20l%C3%A9psr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 }

  • Ha soklapos sütit készítünk, mérjük le a rétegeknek szánt tésztagolyókat, hogy ugyanannyi-e a súlyuk! Ha csak szemmértékkel nézzük, könnyen tévedhetünk, és az egyik réteg nyers marad, míg a másik túlsül!
  • A mézes tésztájú sütik hajlamosak ragadni. Deszkáról a tepsire legegyszerűbben úgy tudjuk áttenni, hogy a nagyon lazán rátekerjük a sodrófára, majd a a tepsi felett letekerjük – így nem fog szakadozni.
  • A mézes tészták nagyon könnyen megégnek, így szigorúan tartsuk be a sütési időt és hőfokot!
  • A vékony tésztát a legkönnyebben egy gáztepsi hátán tudjuk megsütni, de ne felejtsük el zsírozni és lisztezni.
  • A csokimáznak úgy lesz fénye, ha a csokoládét nem hevítjük 32 fok fölé. Ezért soha ne a gázra állítsuk a csokis edényt, hanem vízfürdőbe.
  • A soklapos sütik annál finomabbak, minél többet állnak! Ha fogyasztás előtt két nappal elkészítjük, kellőképpen meg is puhulnak.

1. helyezett: a mézes krémes! >>

Húsvéti recepteket itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek