Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
Nézzünk át a szomszédhoz!
Távoli országok egzotikus konyháit gyakran jobban ismerjük, mint a szomszédaink legnépszerűbb ételeit. Úgyhogy hoztam két klasszikust Ukrajnából: a borscsot és a pampuskát!
Vendégségben Indonéziában
Empal goreng, Kangkung Cah, Telur Darad Gulung, Nasi Uduk Betawi. Ha nektek is kínai, ahogy nekem tűnt, előre szólok: ez indonéz! Gyertek, kifejtem bővebben - receptekkel!
Vendégségben egy thai konyhában
Hazaesünk munka után fáradtan, éhesen, és már nincs energiánk boltba menni - nézzük, mi van a hűtőben. És nézzük mi történik, ha ugyanez a jelenet Thaiföldön játszódik! 
Harcias nagyi banánnal támad
Nem kattintottak félre, ez a bulvármagazinba illő cím tényleg megtörtént velem Mexikóban. Az eset és egy ottani torta kombinációjából született ez a villámgyors desszert!
Összeettem tücsköt-bogarat
Nem tudom eldönteni, hogy mielőtt eljutottam Mexikóba, mi tartott tovább, az út megszervezése vagy a konyha előzetes tanulmányozása. Egy biztos: még így is ért meglepetés!
3 alapanyag, 3 ázsiai ország, 3 recept
A távoli, egzotikus konyhák kipróbálásától sokakat a nehezen beszerezhető alapanyag tart vissza. De ha egyszer megszereztük őket, ne álljunk meg egynél! 3 variáció Ázsiára.
Flódni: a zsidó konyha legédesebb falatja
Ha a diós bejglit szeretjük, a mákos bejgliért odavagyunk és az almás pite a legnagyobb kedvencünk, akkor hogyan viszonyulunk a flódnihoz, ami a három süti kombinációja? 
Galette, a bretonok palacsintája
Minden nemzetnek megvan a maga saját kedvenc palacsintája. A franciáknak - mivel ők a franciák - több is. Most az egyik északi tartomány nemzeti kincsét mutatom be nektek!
Varázslatos Thai konyha
Bár egyre több autentikus külföldi konyha nyílik nálunk, egy jó thai éttermet még mindig nem könnyű találni. Készítsük el otthon e távol-keleti konyha legfinomabb fogásait!
Pirog, az orosz kelt tészta
Orosz kulináris túránk folytatódik – a Szovjetunió egyik legkedvesebb édessége után az oroszok egyik legrégebbi kelt tésztáját készíthetjük el. Lessük meg együtt a pirog titkait!
Egy cári fogás: Stroganoff bélszín
Múlt héten egy ízig-vérig népi étellel ismerkedtünk, így az orosz konyhába bepillantó túránk most pont az ellenkezője lesz – egy, a cári Oroszországot idéző elegáns fogással, a Stroganoff bélszínnel ismerkedünk!
Húsvét Nápolyban: Pastiera Napoletana
Utolsó állomásához érkezett az olasz gasztrotúránk. Ezen a héten a nagy hideg elől a napfényes délre látogatunk, és az ünnephez méltóan, egy hamisítatlan nápolyi húsvéti sütit mutatunk be nektek!
Az igazi bolognai nyomában
Főzőiskolánkban a francia konyhát most az olasz követi. A piadina után egy ismeretlen ismerőst, sokunk kedvencét, a bolognai ragut készítjük el házi tésztával – úgy, ahogyan az olaszok!
Villámgyors olasz tavaszköszöntő
Főzőiskolánkban a francia konyhát most az olasz követi. A pesto után egy újabb tavaszváró finomsággal készültünk: itt a minden ízében olasz, villámgyors töltött lepénykenyér, a piadina!
Tarte flambée – a lángos franciául
A kemencében sütött kenyértészta feltéttel megpakolva a legtöbb európai konyhában megtalálható. Az olaszoknál pizza, nálunk töki pompos, a németeknél Flammkuchen. A franciáknál pedig tarte flambée.

Korábbi bejegyzések