Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
Megkóstoltuk, hogy főznek Jamie Olivernél
A világ egyik leghíresebb séfje, 17 éve van saját főzős műsora, a könyveit 2003 óta magyarul is olvashatjuk - Jamie Oliver most Budapesten nyitott éttermet!
Hat nemzet tagja lecsót és gombócot főz
Egy thai és egy ukrán lány, egy svéd, egy amerikai és egy vietnami fiú egy közös ponttal: a hétvégén megtanultak lecsót és barackos gombócot csinálni. Mindannyian imádták.
Júniusban kötelező az eperfőzés
Végre itt a június, hivatalosan megérkezett a nyár, indulhat a befőzés és lekvárkészítés! Mivel is indíthatnánk ezt az időszakot, ha nem a rubinvörös, nyárízű eperszemekkel?
Edd, amíg szezonja van!
Vége a télnek, és a szezon finomságaira újabb egy évet kell várnunk. Miért száműznénk őket máris a konyhából? Élvezzük őket új köntösbe bújtatva, amíg még lehet!
Már a disznóvágás sem a régi
XXI. század ide vagy oda, a magyar embernek - néhány környékbeli barbárral együtt - télen kedves szórakozása a disznóvágás. Lássuk, hogy zajlott anno és ma!
Így készíts kürtőskalácsot!
Cukros, diós, fahéjas... a lényeg, hogy kürtős is legyen. Kedvenc téli csemegénket általában vásárokon vesszük, pedig egy kis turpissággal otthon is elkészíthetjük!
Főfogás karácsonykor: töltött káposzta
Mindenkinek megvan a bevált receptje, de néha újíthatunk, vagy akár tökéletesíthetjük a káposztánkat néhány trükkel!    
A pogácsa ezer arca
Az egyik legváltozatosabban elkészíthető sós aprósütemény, mindannyiunk kedvence. Ahány ház, annyi recept – a legjobbat nem fogjuk megtalálni, de a történetéről mesélhetünk!
A vörös, pöttyös az igazi!
Orosz kulináris túránk folytatódik – a 19. század után most a szovjet ipar egyik termékét készítjük el, amely hihetetlen népszerűségnek örvend hazánkban a kezdetektől. Éljen a házi készítésű Túró Rudi!
Tojásfestés természetesen
Tippek a tökéletes mézes krémeshez!
Bár a húsvéti menühöz hivatalosan a kalács, tojás, sonka és bárány tartozik, azért még nagyon sok finomság kerül az asztalra. Többek között a kedvenc soklaposunk, a mézes krémes!
Megböktük a malacot!
Van, aki alig várja, hogy eljusson rá, mások a közelébe se mennének, van, aki pedig minden évben részt vesz rajta. Lehetne akár egy fesztivál is, de mi most konkrétan a disznótorra gondoltunk!
Erre csörög a fánk!
Életem első komoly balhéja a nagymamámmal a csöröge miatt történt. Egy hideg téli napon fánkot ígért uzsonnára – én egész nap készültem lélekben, és egész mást kaptam.
Csináld magad! Valentin-napi rózsa
Valentin-nap kapcsán utoljára a szerelemalmát mutattuk be nektek. Most, a még édesebb percek reményében, újabb ötleteket adunk az év legrózsaszínűbb napjára!
A krémesek királynője
Krémest minden cukrászdában lehet kapni, mégis, nagyon ritka a telitalálat. Ha ti is túl vagytok már pár csalódáson, készítsétek el velünk házilag, és eszetekbe sem jut többé a bolti verzió.

Korábbi bejegyzések