Vajkrém

Vajkrém

Leírás

Egy semleges ízű, vajból készülő alapkrém, amelyet számtalan hozzáadott alapanyaggal ízesíthetünk a felhasználási módtól függően. A vajkrém készülhet édesen, cukor hozzáadásával. Az édes vajkrémbe tehetünk továbbá vaníliás cukrot, tejet vagy vizet, illetve akár tojást vagy citromlevet is. Az édes vajkrém a cukrászatokban leggyakrabban használt alapanyag, torták, sütemények készítéséhez, díszítéséhez használják. Az édes vajkrémet ízesíthetjük gyümölcsökkel, csokoládéval, vaníliával, sőt olajos magvakkal is. A vajkrém készülhet továbbá sósan is, fűszerek, például pirospaprika, fokhagyma vagy zöldfűszerek hozzáadásával. A sós vajkrémek kitűnő alapanyagai szendvicseknek, hidegtálaknak, de akár sült húsok vagy zöldségek töltelékeként is kiválóak. Natúr, édes, illetve sós ízesítésű vajkrémek kaphatóak készen, de elkészíthetjük magunk is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Vajkrém

fehérjetartalom

2 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

5 g

víztartalom

0 g

gramm vajkrém?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?