Vaddisznókaraj

Vaddisznókaraj

Leírás

A vaddisznókaraj tulajdonképpen az állat háta, amely a gerincen és a bordákon fekszik. Az állat nyakhúsától (tarja) egészen a gerinc közepéig tart a zsírosabb hosszúkaraj, ami a kevésbé zsíros rövidkarajban folytatódik. Megvásárolhatjuk csontosan, illetve csont nélkül is, a tervezett felhasználási módtól függően. A vaddisznó húsának jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes előre bepácolni vörösboros, fűszeres páclébe. A vaddisznókarajt általában megsütik, egészben csontosan vagy anélkül, szeletelve, vagy akár göngyölve. Elkészíthető továbbá pároltan is. A sült vagy párolt vaddisznókarajt kínálhatjuk különböző gyümölcsökkel, például szilvával, áfonyával, de készíthetünk mellé különböző szószokat is. Mivel a vaddisznó húsa izmosabb, mint a házi sertésé, ezért főzési, sütési ideje is hosszabb, de íze is markánsabb, zamatosabb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Vaddisznókaraj

fehérjetartalom

21.51 g

zsírtartalom

2.77 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

72.54 g

Hány kalória

gramm

vaddisznókaraj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

120 mg

Kalcium

12 mg

Szelén

9.8 µg

Top vitaminok

Niacin - B3 vitamin

4 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.39 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.11 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.51 g

Zsír

telített zsírsav

0.99 g

egyszeresen telített zsírsav

1.3 g

többszörösen telített zsírsav

0.48 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Foszfor

120 mg

Szelén

9.8 µg

szénhidrát

víz

72.54 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.39 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.11 mg

Niacin - B3 vitamin

4 mg

4 találat

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek