Udon tészta

Udon tészta

Leírás

Japán, leggyakrabban levesekben használatos, búzalisztből készült tészta. Egyben a legszélesebb (4-6 mm) tészta Japánban. Frissen és szárított formában árulják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A szárítottat szobahőmérsékleten, gyári csomagolásban, a frisset pedig a felhasználásig hűtőben.

100g Udon tészta

fehérjetartalom

11.35 g

zsírtartalom

0.54 g

szénhidráttartalom

74.1 g

víztartalom

9.21 g

gramm udon tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1840 mg

Foszfor

80 mg

Magnézium

28 mg

Kalcium

23 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.05 g

Niacin - B3 vitamin

0.875 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.491 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.101 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11.35 g

Zsír

telített zsírsav

0.115 g

egyszeresen telített zsírsav

0.095 g

többszörösen telített zsírsav

0.33 g

ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Vas

1.32 mg

Magnézium

28 mg

Foszfor

80 mg

Nátrium

1840 mg

Cink

0.45 mg

Réz

0.144 mg

Mangán

0.479 mg

Szelén

8.3 µg

szénhidrát

rost

4.3 g

víz

9.21 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.101 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.026 mg

Niacin - B3 vitamin

0.875 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.491 mg

Folát

14 µg

B6 vitamin

0.05 g

11 találat

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?