Tönkölybúzapehely

Tönkölybúzapehely

Leírás

A natúr táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítés és gőzölés után felmelegített lapítóhengerek között vezetik át. A natúr gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szója stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek készíthetők belőle: saját keverésű müzli, sütemények, levesbetét, de főzelék sűrítésére ugyancsak alkalmas. Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak. A tönköly kiváló fehérjeforrás, alacsony szénhidrát-tartalmának köszönhetően fogyókúrázók is cukorbetegek is fogyaszthatják. Beilleszthető vegetáriánus étrendbe is. A búzapehely energiatartalma 340 kcal 1430 kJ.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, de lezárva hűtőben is tárolható, így biztosan nem szárad ki.

100g Tönkölybúzapehely

fehérjetartalom

12 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

64 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

tönkölybúzapehely?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek