Vajrépa

Vajrépa

Leírás

Más elnevezései: vajretek, kerekrépa. Európából származó gyökérzöldség. Fehér vagy sárgás színű, s vannak olyan változatai is, melyek a levélszárnál lilák. A kisebb, zsengébb vajrépa alkalmas konyhai felhasználásra, míg a nagyobb egyedek állatok takarmányozására szolgálnak. Az angol és a francia konyha régóta és előszeretettel használja a vajrépát: levesekben, ragukban és önmagában köretként valamilyen módon (csőben sütve, püréként, párolva, töltve, stb.) elkészítve vagy akár nyersen is, salátákban.

Mikor vegyem

A vajrépának téli, tavaszi és nyári változatai léteznek.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen egy hétig eláll.

100g Vajrépa

fehérjetartalom

0.9 g

zsírtartalom

0.07 g

szénhidráttartalom

6.43 g

víztartalom

91.87 g

Hány kalória

gramm

vajrépa?

Top ásványi anyagok

Nátrium

67 mg

Kalcium

30 mg

Foszfor

27 mg

Magnézium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.09 g

C vitamin

21 mg

Kolin

11.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.4 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.9 g

Zsír

telített zsírsav

0.011 g

egyszeresen telített zsírsav

0.006 g

többszörösen telített zsírsav

0.053 g

ásványi anyagok

Kalcium

30 mg

Vas

0.3 mg

Magnézium

11 mg

Foszfor

27 mg

Nátrium

67 mg

Cink

0.27 mg

Réz

0.085 mg

Mangán

0.134 mg

Szelén

0.7 µg

szénhidrát

rost

1.8 g

cukor

3.8 g

víz

91.87 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.04 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.03 mg

Niacin - B3 vitamin

0.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.2 mg

Folát

15 µg

Kolin

11.1 mg

E vitamin

0.03 mg

K vitamin

0.1 µg

C vitamin

21 mg

B6 vitamin

0.09 g

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek