Vajkrém

Vajkrém

Leírás

Egy semleges ízű, vajból készülő alapkrém, amelyet számtalan hozzáadott alapanyaggal ízesíthetünk a felhasználási módtól függően. A vajkrém készülhet édesen, cukor hozzáadásával. Az édes vajkrémbe tehetünk továbbá vaníliás cukrot, tejet vagy vizet, illetve akár tojást vagy citromlevet is. Az édes vajkrém a cukrászatokban leggyakrabban használt alapanyag, torták, sütemények készítéséhez, díszítéséhez használják. Az édes vajkrémet ízesíthetjük gyümölcsökkel, csokoládéval, vaníliával, sőt olajos magvakkal is. A vajkrém készülhet továbbá sósan is, fűszerek, például pirospaprika, fokhagyma vagy zöldfűszerek hozzáadásával. A sós vajkrémek kitűnő alapanyagai szendvicseknek, hidegtálaknak, de akár sült húsok vagy zöldségek töltelékeként is kiválóak. Natúr, édes, illetve sós ízesítésű vajkrémek kaphatóak készen, de elkészíthetjük magunk is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Vajkrém

fehérjetartalom

2 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

5 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

vajkrém?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek