Szójaolaj

Szójaolaj

Leírás

A szójaolaj gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, köztük linolensavban is. Különlegessége még a magas lecitintartalom, amely mintegy 1,5-3,5%-ot tesz ki. Ezenkívül nagy mennyiségben E-vitamint, a szójafehérje pedig sok fito-ösztrogént tartalmaz. Miután a bélbaktériumok átalakítják, ez az anyag fontos szerepet játszik a hormonális eredetű rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében. Forrás: Wikipedia Semleges ízű, magas fehérje-, lecitin- és linolsavtartalmú olaj. Tartalmaz még karotint és E-vitamint is. Hőkezelés nélkül ajánlott felhasználni sütéshez, főzéshez, salátákhoz.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett, hűvös, sötét helyen, mert a benne lévő vas és réz könnyen oxidálódik, így az olaj színe megváltozhat.

100g Szójaolaj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

95.454 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm szójaolaj?

Top ásványi anyagok

Vas

0.05 mg

Cink

0.01 mg

Top vitaminok

E vitamin

8.18 mg

Kolin

0.2 mg

K vitamin

183.9 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

15.084 g

egyszeresen telített zsírsav

21.438 g

többszörösen telített zsírsav

58.932 g

ásványi anyagok

Vas

0.05 mg

Cink

0.01 mg

szénhidrát

vitaminok

Kolin

0.2 mg

E vitamin

8.18 mg

K vitamin

183.9 µg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!