Rizstészta

Rizstészta

Leírás

Rizslisztből és vízből készült tészta. (Néha kukorica keményítő és tápióka is kerül bele, hozzáadásukkal növelik a tészta rugalmasságát.) A vékony cérnametélt, hosszú-és szélesmetélt formájában gyártott tésztát Kelet-és Dél-Kelet Ázsiában fogyasztják előszeretettel. A rizstészta száraz állapotban könnyen összetéveszthető az üvegtésztával. Ez utóbbi azonban nem is rizsből, hanem mungóbabból készül.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten, gyári csomagolásban. ;

100g Rizstészta

fehérjetartalom

5.95 g

zsírtartalom

0.478 g

szénhidráttartalom

80.18 g

víztartalom

11.91 g

Hány kalória

gramm

rizstészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

182 mg

Foszfor

153 mg

Kalcium

18 mg

Magnézium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.015 g

Kolin

5.5 mg

Niacin - B3 vitamin

0.221 mg

E vitamin

0.11 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5.95 g

Zsír

telített zsírsav

0.153 g

egyszeresen telített zsírsav

0.175 g

többszörösen telített zsírsav

0.15 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

0.7 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

153 mg

Nátrium

182 mg

Cink

0.74 mg

Réz

0.078 mg

Mangán

0.498 mg

Szelén

15.1 µg

szénhidrát

rost

1.6 g

cukor

0.12 g

víz

11.91 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.031 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.017 mg

Niacin - B3 vitamin

0.221 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.051 mg

Folát

3 µg

Kolin

5.5 mg

E vitamin

0.11 mg

B6 vitamin

0.015 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek