Pisztráng

Pisztráng

Leírás

Európában és Amerikában őshonos, a lazacfélék családjához tartozó, hideg folyókban, tavakban élő, ízletes húsú hal. Két legismertebb fajtája a sebes pisztráng és a szivárványos pisztráng. Többnyire egészben szokás elkészíteni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Mielőbb készítsük el, addig is hűtőszekrényben tartsuk.

100g Pisztráng

fehérjetartalom

20.77 g

zsírtartalom

58005.902 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

71.42 g

Hány kalória

gramm

pisztráng?

Top ásványi anyagok

Foszfor

245 mg

Nátrium

52 mg

Kalcium

43 mg

Magnézium

22 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.2 g

Kolin

65 mg

Niacin - B3 vitamin

4.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.94 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.77 g

Zsír

telített zsírsav

1.149 g

egyszeresen telített zsírsav

3.254 g

többszörösen telített zsírsav

1.499 g

koleszterin

58 g

ásványi anyagok

Kalcium

43 mg

Vas

1.5 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

245 mg

Nátrium

52 mg

Cink

0.66 mg

Réz

0.188 mg

Mangán

0.851 mg

Szelén

12.6 µg

szénhidrát

víz

71.42 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.35 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.33 mg

Niacin - B3 vitamin

4.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.94 mg

Folát

13 µg

Kolin

65 mg

Retinol

17 µg

E vitamin

0.2 mg

D vitamin

155 µg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

7.79 µg

A vitamin

17 µg

C vitamin

0.5 mg

B6 vitamin

0.2 g

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek