Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

ze(n)derta Nádcukor alapanyag

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Kalcium
Nátrium
Magnézium

TOP Vitaminok

B3 B5 B6 Folát

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.12 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
83 mg
Vas:
0.7 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
4 mg
Kálium:
133 mg
Nátrium:
28 mg
Cink:
0.03 mg
Réz:
0.05 mg
Mangán:
0.06 mg
Szelén:
1.2 µg

szénhidrát

Összesen:
98.09 g
Összes cukor:
97 g

víz

Összesen:
1.3 g

vitaminok

Összesen:
0.2 mg
Niacin - B3 vitamin:
0.1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0.1 mg
B6 vitamin:
0.04 mg
Összes folát:
1 µg
alapanyag kategóriák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-01-09 08:22

A nadcukor az cukornadbol keszul, a hagyomanyos cukor pedig cukorrepabol keszul. Tehat a fenti megallapitas egy kisse pontatlan, mivel a nadcukor is lehet finomitott, hofeher szinu. Magyarorszagon a valtozas elott csak cukorrepabol keszitett cukrot lehetett kapni. Itt ahol en elek (Ausztraliaban) csak nadcukrot arulnak a boltokban. Itt is van finomitatlan "raw sugar" vagyis nyers cukor es ami meg sotetebb, es kevesbe finomitott "brown sugar"vagyis barna cukor.