Mézes puszedli

Mézes puszedli

Leírás

A mézes puszedli egy puha, mézes sütemény. Fogyaszthatjuk magában vagy felhasználhatjuk sütemények, édességek alapanyagaként. Számtalan előre elkészített változatát találhatjuk meg a boltok polcain, illetve magunk is sokféle mézes puszedlit készíthetünk otthon. Alapvető összetevői: liszt, cukor, méz, tojás, szódabikarbóna. Készíthetjük tojásfehérje habbal a tetején, csokoládémázzal, töltelék nélkül, illetve megtöltve különböző aszalt gyümölcsökkel vagy éppen marcipánnal. A fűszerezést is variálhatjuk, általában alapfűszere a fajéj, de ízlés szerint adhatunk hozzá más fűszereket is, mint például gyömbért vagy szegfűszeget, de a vásárolhatunk előre elkészített fűszerkeveréket is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Mézes puszedli

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

77 g

víztartalom

0 g

gramm mézes puszedli?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!