Tomatillo (mexikói földicseresznye)

Tomatillo (mexikói földicseresznye)

Leírás

A mexikói földicseresznye nagyon hasonlít a zöldparadicsomra, de a kettő különbözik. A Mexikóban és Guatemalában híres zöldséget eszik nyersen, savanyítva, vagy szósznak elkészítve. A mexikói salsa verde egyik elengedhetetlen alapja. Felhasználás előtt alaposan mossuk le langyos folyó vízzel mert héján szappanos jellegű viaszos réteg van van.

Mikor vegyem

Természetes környezetében a nyári hónapokban szüretelik, de egész évben elérhető különleges boltokban.;

hogyan tároljam

Hűtőben, újság papírba vagy papírzacskóba csomagolva. Ha küldő héja még fedi a gyümölcsöt, nincs szükség hűtőre.

100g Tomatillo (mexikói földicseresznye)

fehérjetartalom

0.96 g

zsírtartalom

0.711 g

szénhidráttartalom

5.84 g

víztartalom

91.63 g

gramm tomatillo (mexikói földicseresznye)?

Top ásványi anyagok

Foszfor

39 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

7 mg

Nátrium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.056 g

C vitamin

11.7 mg

Kolin

7.6 mg

Niacin - B3 vitamin

1.85 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.96 g

Zsír

telített zsírsav

0.139 g

egyszeresen telített zsírsav

0.155 g

többszörösen telített zsírsav

0.417 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

0.62 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

39 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.22 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.153 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

1.9 g

cukor

3.93 g

víz

91.63 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.044 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.035 mg

Niacin - B3 vitamin

1.85 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.15 mg

Folát

7 µg

Kolin

7.6 mg

Alfa-karotin

10 µg

Béta-karotin

63 µg

Lutein+zeaxantin

467 µg

E vitamin

0.38 mg

K vitamin

10.1 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

11.7 mg

B6 vitamin

0.056 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!