Libaszív

Libaszív

Leírás

A liba barna húsú, magas zsírtartalmú szárnyas. A vadliba költöző madár, de igen régen háziasították, már az ókori görgök, rómaiak, egyiptomiak is fogyasztották a húsát. Létezik fehér és szürke tollú fajtája, ez utóbbi akár a 12 kg-os súlyt is elérheti, míg a fehér tollú libák kb. 5-6 kg-osak. Bizonyos libafajtákat kifejezetten a tollukért, másokat hízott májukért vagy sütnivaló húsukért tartanak. A hízott liba szíve, noha jórészt izomból áll, tartalmaz némi zsírt is. Kiváló pörkölt alapanyag, de elkészíthető rántva, vagy raguként is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, rövid ideig. Vásárlás után mielőbb használjuk fel.

100g Libaszív

fehérjetartalom

15.55 g

zsírtartalom

136007.74 g

szénhidráttartalom

0.71 g

víztartalom

73.56 g

gramm libaszív?

Top ásványi anyagok

Foszfor

177 mg

Nátrium

74 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.36 g

Niacin - B3 vitamin

4.883 mg

C vitamin

3.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.559 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15.55 g

Zsír

telített zsírsav

2.66 g

egyszeresen telített zsírsav

2.37 g

többszörösen telített zsírsav

2.71 g

koleszterin

136 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

5.96 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

177 mg

Nátrium

74 mg

Cink

6.59 mg

Réz

0.346 mg

Mangán

0.089 mg

Szelén

4.3 µg

szénhidrát

víz

73.56 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.152 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.728 mg

Niacin - B3 vitamin

4.883 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.559 mg

Folát

72 µg

Retinol

9 µg

B12 vitamin

7.29 µg

A vitamin

9 µg

C vitamin

3.2 mg

B6 vitamin

0.36 g

4 találat

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?