Kalács

Kalács

Leírás

Tejjel, cukorral és tojással gazdagított kelt tészta, hagyományosan ünnepekre készítették. A húsvéti asztal elengedhetetlen szereplője a foszlós, fonott kalács. Frissen, magában a legjobb, de további finomságok alapja is lehet: megmaradt, szikkadt kalácsot sokféleképpen felhasználhatjuk (máglyarakás, guba, kalácsfelfújt stb.) készülhet belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Tiszta konyharuhába takarva, szobahőmérsékleten.

100g Kalács

fehérjetartalom

9.42 g

zsírtartalom

30007.212 g

szénhidráttartalom

56.38 g

víztartalom

21.54 g

gramm kalács?

Top ásványi anyagok

Nátrium

228 mg

Foszfor

94 mg

Kalcium

86 mg

Magnézium

24 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.057 g

Kolin

29.1 mg

Niacin - B3 vitamin

3.463 mg

C vitamin

1.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

9.42 g

Zsír

telített zsírsav

2.183 g

egyszeresen telített zsírsav

3.499 g

többszörösen telített zsírsav

1.53 g

koleszterin

30 g

ásványi anyagok

Kalcium

86 mg

Vas

2.87 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

94 mg

Nátrium

228 mg

Cink

0.84 mg

Réz

0.121 mg

Mangán

0.46 mg

Szelén

26.2 µg

szénhidrát

rost

2.3 g

cukor

12.5 g

víz

21.54 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.377 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.23 mg

Niacin - B3 vitamin

3.463 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.59 mg

Folát

108 µg

Folsav

68 µg

Kolin

29.1 mg

Retinol

5 µg

Alfa-karotin

1 µg

Béta-karotin

3 µg

Béta-kriptoxantin

1 µg

Lutein+zeaxantin

36 µg

E vitamin

0.29 mg

K vitamin

1.6 µg

B12 vitamin

0.11 µg

A vitamin

5 µg

C vitamin

1.2 mg

B6 vitamin

0.057 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?