Kacsacomb

Kacsacomb

Leírás

A kacsahús magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, rendkívül kalóriadús étel. A kacsa combját általában sütve készítik el akár egészben, akár kicsontozva. A kacsacomb rendkívül ízletes, szaftos, ám kissé zsíros hús. Gyakran készítenek mellé gyümölcsös, például narancsos vagy almás szószt, illetve jól illenek a kacsához a gyümölcsös köretek. Hagyományos körete azonban a burgonya és a párolt vörös káposzta. A kacsacombot készíthetjük konfitálás során is, amely az utóbbi időben ismét az egyre népszerűbb konyhai eljárások közé tartozik. A konfitálás lassú tűzön, zsiradékban való sütést, főzést jelent, a kacsahús esetében ízlés szerint fűszerezve, hogy a hús átvegye a fűszerek aromáját, illetve lehetőleg kacsazsírban, hogy a hús ki ne száradjon.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kacsacomb

fehérjetartalom

11.49 g

zsírtartalom

76036.99 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

48.5 g

Hány kalória

gramm

kacsacomb?

Top ásványi anyagok

Foszfor

139 mg

Nátrium

63 mg

Magnézium

15 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

Kolin

31 mg

Niacin - B3 vitamin

3.934 mg

C vitamin

2.8 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11.49 g

Zsír

telített zsírsav

13.22 g

egyszeresen telített zsírsav

18.69 g

többszörösen telített zsírsav

5.08 g

koleszterin

76 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

2.4 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

139 mg

Nátrium

63 mg

Cink

1.36 mg

Réz

0.236 mg

Mangán

0.017 mg

Szelén

12.4 µg

szénhidrát

víz

48.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.197 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.21 mg

Niacin - B3 vitamin

3.934 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.951 mg

Folát

13 µg

Kolin

31 mg

Retinol

50 µg

E vitamin

0.7 mg

D vitamin

26 µg

K vitamin

5.5 µg

B12 vitamin

0.25 µg

A vitamin

50 µg

C vitamin

2.8 mg

B6 vitamin

0.19 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek