Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiki Étkezési keményítő alapanyag

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Nátrium
Kálium
Magnézium

TOP Vitaminok

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.26 g

zsír

Összesen:
50 mg
Telített zsírsav:
0.01 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0.02 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0.03 g

ásványi anyagok

Összesen:
30.7 mg
Kalcium:
2 mg
Vas:
0.5 mg
Magnézium:
3 mg
Foszfor:
13 mg
Kálium:
3 mg
Nátrium:
9 mg
Cink:
0.06 mg
Réz:
0.05 mg
Mangán:
0.05 mg
Szelén:
2.8 µg

szénhidrát

Összesen:
91.27 g
Élelmi rost :
0.9 g

víz

Összesen:
8.3 g
alapanyag kategóriák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kotnyeles
kotnyeles Tue, 2011-12-20 22:35

Tud valaki egy bombabiztos módszert lekvár sűrítésére, úgy, hogy utána sütéshez is használható legyen a lekvár, ne ázzon szét a tészta? Fél napig főztem, most is olyan mint a víz, kidobni sajnálom, de így használhatatlan. Jól jönne a Karácsony süteményekhez(hókifli).
Üdv, Kotnyeles.

Orsamorzsa
Orsamorzsa Thu, 2011-09-22 16:48

Mi a különbség közöttük?
Ha étkezési keményítőt ír egy recept, azt lehet helyettesíteni kukorica-burgonya keményítővel?
Illetve ha valamibe kukorica kell, akkor abba mehet burgonya, és fordítva?
Köszönöm,

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-03-20 13:39

A kínai ételeknek - már mint a kínai büfékben tapasztalt ételeknek - sokak számára kellemes, sűrű, fényes szaftja is az étkezési keményítőtől keletkezik. Annak a bizonyos édes-savanyú levesnek pedig elengedhetetlen része, ettől lesz olyan sűrű, bébi-nyákleves állagú.
De bármibe bele lehet zúdítani, ami hosszabb levűre sikerült az elvártnál, ugyanis semleges ízű, csupán sűrít, de nem ízesít. (Újramelegíteni nem lehet, mert eltűnik a sűrűsége.)
Koszider