Csirkemell (csontos)

Csirkemell (csontos)

Leírás

A csirke mellizma mely a szárnyakhoz kapcsolódik. A csirke melle színtiszta fehér húsát adja az állatnak, a lebőrözött kicsontozott csirkemellszelet rántva a legfinomabb. A csirke bontásában a melle húsa gyakorta együtt szerepel az állat szárnyával (negyed csirke), sütőben sütésre így a legalkalmasabb és tölteni is lehet. A szintén lebőrözött és kicsontozott csirkemellfilé még tartalmazza az ízületeket, felcsíkozva lehet felhasználni például currys csirkéhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.

100g Csirkemell (csontos)

fehérjetartalom

18.6 g

zsírtartalom

75013.78 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

65.99 g

gramm csirkemell (csontos)?

Top ásványi anyagok

Foszfor

147 mg

Nátrium

70 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.35 g

Kolin

59.7 mg

Niacin - B3 vitamin

6.801 mg

C vitamin

1.6 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.6 g

Zsír

telített zsírsav

4.31 g

egyszeresen telített zsírsav

6.24 g

többszörösen telített zsírsav

3.23 g

koleszterin

75 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

0.9 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

147 mg

Nátrium

70 mg

Cink

1.31 mg

Réz

0.048 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

14.4 µg

szénhidrát

víz

65.99 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.06 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.12 mg

Niacin - B3 vitamin

6.801 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.91 mg

Folát

6 µg

Kolin

59.7 mg

Retinol

41 µg

E vitamin

0.3 mg

D vitamin

10 µg

K vitamin

1.5 µg

B12 vitamin

0.31 µg

A vitamin

41 µg

C vitamin

1.6 mg

B6 vitamin

0.35 g

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?