Tandoori masala

Tandoori masala

Leírás

A masala az indiai húsételeknél általában csak annyit jelent, hogy fűszeres szószban készült. A tandori masala egy speciális fűszerkeverék, melyet a tandori illetve agyag sütőkben készített ételekhez fejlesztettek ki. A vele készült szószokat, húsokat, ami általában csirkehús, narancsárgára, pirosra festik az aromás hozzávalók: tengeri só, paprika, koriander, hagyma, fokhagyma, római kömény, gyömbér, hibiszkusz, citrom, kardamom, bors, fahéj, édeskömény, babér. Ez a sütési eljárás tradícionálisan Észak-Indiára, Pakisztánra és Afganisztánra jellemző.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett, hűvös, száraz helyen.

100g Tandoori masala

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm tandoori masala?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

0 találat

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?