Szójabab

Szójabab

Leírás

Babhoz hasonló egynyári, dudvás szárú, sokoldalúan hasznosítható hüvelyes növény. Őshazája Délkelet-Ázsia; Európában csak a XVIII. században kezdett meghonosodni. Termése kard vagy sarló alakú hüvely. A hüvelyekben 2-4 mag fejlődik. Az egész növény gazdag fehérjében, de a csicseriborsó például 9x annyi fehérjét tartalmaz, mint a szója... A szójabab finomítva, tofu (szójatúró), ill. szójaszósz, -tej, -csíra formájában kerül asztalunkra.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, hűvös, száraz helyen.

100g Szójabab

fehérjetartalom

43.32 g

zsírtartalom

20.11 g

szénhidráttartalom

28.98 g

víztartalom

0.8 g

gramm szójabab?

Top ásványi anyagok

Foszfor

649 mg

Magnézium

228 mg

Kalcium

140 mg

Cink

4.77 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.225 g

C vitamin

4.6 mg

Niacin - B3 vitamin

1.056 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.755 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

43.32 g

Zsír

telített zsírsav

3.127 g

egyszeresen telített zsírsav

4.776 g

többszörösen telített zsírsav

12.207 g

ásványi anyagok

Kalcium

140 mg

Vas

3.95 mg

Magnézium

228 mg

Foszfor

649 mg

Nátrium

2 mg

Cink

4.77 mg

Réz

1.079 mg

Mangán

2.184 mg

Szelén

19.3 µg

szénhidrát

rost

8.1 g

víz

0.8 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.427 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.755 mg

Niacin - B3 vitamin

1.056 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.473 mg

Folát

205 µg

K vitamin

37 µg

C vitamin

4.6 mg

B6 vitamin

0.225 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!