Szalalkáli

Szalalkáli

Leírás

(Ammónium-hidrogénkarbonát) Az ammónium a sütőporhoz és a szódabikarbónához hasonlóan különféle tészták lazítására használt. Sülés közben széndioxidra, vízre és ammoniára bomlik le. A képződő ammónia szúrós szagát érezhetjük a tészta sülése közben. Mivel a szalalkáli kevésbé bomlékony vegyület, és a sülő tészta a képződő ammóniát még magas hőmérsékleten is magában tartja, ezért csak vékony süteménylapok, illetve könnyű tészták lazítására alkalmazzuk.

Mikor vegyem

Bármikor, de ügyeljünk rá, hogy idővel veszít az "erejéből" - ezért érdemes mindig frissen vásárolni.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen a saját csomagolásában.

100g Szalalkáli

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm szalalkáli?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

200 találat

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?