Sertésszív

Sertésszív

Leírás

A sertésszív a szárnyasok szívéhez hasonlóan szinte teljes egészében felhasználható. Ugyanakkor a sertésszív már csak méretéből adódóan is jóval inasabb, mint a szárnyasok szíve, ezért az előkészítés során nem árt kivágni az inakat. Mint más belsőségekre, a sertésszívre is igaz, hogy romlandó, ezért kizárólag frissen vásároljuk, és mihamarabb használjuk fel. A sertésszívből leggyakrabban pörkölt készül, de felhasználhatjuk savanyú levesek vagy szalontüdő készítéséhez, illetve ízesíthetjük vele a disznósajtot is. Miután a sértésszív csupa izom, még feldarabolva is legalább másfél óra főzési idővel számolhatunk.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésszív

fehérjetartalom

17.27 g

zsírtartalom

131003.3 g

szénhidráttartalom

1.33 g

víztartalom

76.21 g

gramm sertésszív?

Top ásványi anyagok

Foszfor

169 mg

Nátrium

56 mg

Magnézium

19 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.39 g

Niacin - B3 vitamin

6.765 mg

C vitamin

5.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.515 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.27 g

Zsír

telített zsírsav

1.16 g

egyszeresen telített zsírsav

1.02 g

többszörösen telített zsírsav

1.12 g

koleszterin

131 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

4.68 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

169 mg

Nátrium

56 mg

Cink

2.8 mg

Réz

0.408 mg

Mangán

0.063 mg

Szelén

10.4 µg

szénhidrát

víz

76.21 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.613 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.185 mg

Niacin - B3 vitamin

6.765 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.515 mg

Folát

4 µg

Retinol

8 µg

E vitamin

0.63 mg

B12 vitamin

3.79 µg

A vitamin

8 µg

C vitamin

5.3 mg

B6 vitamin

0.39 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!