Sertésnyelv

Sertésnyelv

Leírás

A nyelv a sertés belsőségei közé sorolt része, zsírt szinte egyáltalán nem tartalmaz. A sertés nyelvét általában feldolgozva, valamely késztermék töltelékeként fogyasztjuk, pl. disznósajtban, kocsonyában vagy hurkában, de önállóan is felhasználható abálva vagy sütve, savanyú levesek, egytálételek alapanyagaként.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésnyelv

fehérjetartalom

16.3 g

zsírtartalom

101015.87 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

65.9 g

gramm sertésnyelv?

Top ásványi anyagok

Foszfor

193 mg

Nátrium

110 mg

Magnézium

18 mg

Kalcium

16 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.24 g

Niacin - B3 vitamin

5.3 mg

C vitamin

4.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.641 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.3 g

Zsír

telített zsírsav

5.96 g

egyszeresen telített zsírsav

8.13 g

többszörösen telített zsírsav

1.78 g

koleszterin

101 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

3.35 mg

Magnézium

18 mg

Foszfor

193 mg

Nátrium

110 mg

Cink

3.01 mg

Réz

0.07 mg

Mangán

0.011 mg

Szelén

10.4 µg

szénhidrát

víz

65.9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.49 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.485 mg

Niacin - B3 vitamin

5.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.641 mg

Folát

4 µg

E vitamin

0.29 mg

B12 vitamin

2.84 µg

C vitamin

4.4 mg

B6 vitamin

0.24 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!