Sertéshús

Sertéshús

Leírás

A sertéshús legnemesebb része a szűzpecsenye, ugyanaz, mint a marhánál a bélszín. A sertés további, sütésre alkalmas részei: karaj, tarja, lapocka, oldalas, comb és a csülök. Amennyiben a kevésbé zsíros húsokat preferáljuk, alapanyagul a sertésszűzt vagy a karajt válasszuk, ugyanis ezek zsírtartalma körülbelül annyi, mint a szárnyasoké. A sertéshús vasban és proteinben gazdag, emellett jó B-vitamin forrás is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A friss hús néhány napig eláll a hűtőszekrényben. Fagyaszthatjuk is, kb. 8 hónapig.

100g Sertéshús

fehérjetartalom

21.34 g

zsírtartalom

64011.228 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

70.14 g

gramm sertéshús?

Top ásványi anyagok

Foszfor

216 mg

Nátrium

47 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

7 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.718 g

Kolin

57.3 mg

Niacin - B3 vitamin

5.566 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.722 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.34 g

Zsír

telített zsírsav

2.76 g

egyszeresen telített zsírsav

6.481 g

többszörösen telített zsírsav

1.987 g

koleszterin

64 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

0.53 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

216 mg

Nátrium

47 mg

Cink

1.73 mg

Réz

0.056 mg

Mangán

0.007 mg

Szelén

26.5 µg

szénhidrát

víz

70.14 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.426 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.181 mg

Niacin - B3 vitamin

5.566 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.722 mg

Kolin

57.3 mg

Retinol

2 µg

E vitamin

0.12 mg

D vitamin

21 µg

B12 vitamin

0.54 µg

A vitamin

2 µg

B6 vitamin

0.718 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!