Rózsa

Rózsa

Leírás

A rózsa a rózsafélék családjába tartozó növénynemzettség, illetve ide soroljuk a bokrokat, cserjéket is. A rózsa esetében megkülönböztetünk vadon növő, illetve nemesített fajtákat. A rózsa termése a magas C-vitamin tartalommal rendelkező csipkebogyó, amelyet szívesen használnak a konyhában. Azonban a rózsának nem csak a termése, hanem a virága is számtalan módon felhasználható, már az ókori rómaiak is szívesen készítettek belőle olajat, illatos vizet, sőt édességeket is. Egyes rózsafajták szirma rendkívül ízletes, kandírozva díszíthetünk vele tortákat, süteményeket, de készíthetünk belőle teát, szörpöt vagy akár lekvárt, zselét is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Azonnal használjuk fel.

100g Rózsa

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm rózsa?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek