Prosciutto

Prosciutto

Leírás

Sóval tartósított, levegőn szárított, érlelt olasz sonka. Legkiválóbb a prosciutto di Parma, azaz pármai sonka, mely érésének minimum 10-12 hónap kell, de ennél sokkal tovább is érlelődhet. A pármai sonka, a parmezán sajthoz hasonlóan, eredetvédett, DOC termék. Felszolgálható előételként friss kenyérrel, sárgadinnyével vagy fügével, de számtalan főfogásnak is a szereplője. A szeletek hajszálvékony mivoltának oka, hogy a sonka csak így tudja kibontani teljes aromáját.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, hűtőben. Felbontás után néhány napon belül fogyasszuk el.

100g Prosciutto

fehérjetartalom

32 g

zsírtartalom

35003 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm prosciutto?

Top ásványi anyagok

Nátrium

2036 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

32 g

Zsír

telített zsírsav

3 g

koleszterin

35 g

ásványi anyagok

Nátrium

2036 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!