Pecorino sajt

Pecorino sajt

Leírás

Eredetileg juhtejből készült olasz keménysajt, ma már tehén- és kecsketejből is előállítják. Itáliában alapvető élelmiszernek számít, nálunk kissé nehézkes a beszerzése. A pecorinónak több fajtája létezik, melyekből négy eredetvédett: Romano, Sardo, Siciliano, és Toscano. Az elnevezések a sajt származási, készítési helyére utalnak; aromájuk intenzitásában, állagukban is különböznek. A szardíniai pecorinónak létezik egy fajtája, amit csak erősebb gyomrú és idegzetű ínyencek fogyasztanak, mivel ebben élő lárvák nyüzsögnek. A pecorinót a parmezánhoz hasonlóan leginkább tésztaételekhez reszelve használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen; hűtőben.

100g Pecorino sajt

fehérjetartalom

31 g

zsírtartalom

104024 g

szénhidráttartalom

3 g

víztartalom

0 g

gramm pecorino sajt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1200 mg

Kalcium

1064 mg

Foszfor

760 mg

Magnézium

41 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

31 g

Zsír

telített zsírsav

17 g

egyszeresen telített zsírsav

7 g

koleszterin

104 g

ásványi anyagok

Kalcium

1064 mg

Magnézium

41 mg

Foszfor

760 mg

Nátrium

1200 mg

Cink

2 mg

Szelén

14 µg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?