Parenyica sajt

Parenyica sajt

Leírás

Szlovák eredetű félkemény sajtféle, amit a készítés során kézzel nyújtanak (gyúrnak) szalagszerűre, majd tekernek fel csiga alakúra, vagy fonják „copfba”. Általában füstölik, ettől enyhén barnás színt kap és jellegzetes, telt aromát. Magában, vagy vörösborhoz csemegézve ideális karakteres, mégis lágy íze miatt, de használhatjuk tésztaételekhez, töltött zöldségekhez, sós muffinokhoz is, ha egy kis pluszt szeretnénk a fogásokba csempészni a megszokott trappista-íz helyett.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Parenyica sajt

fehérjetartalom

23 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm parenyica sajt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

23 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?